We zijn geïnteresseerd in jouw woningontwerpen!

ArchitectuurBank is de enige onafhankelijke online database van geschakelde woningontwerpen.
Ons doel is om gevarieerde en levendige buurten te creëren samen met ons groot netwerk van ontwikkelaars en architecten. Word partner van ArchitectuurBank, verdien keer op keer aan je ontwerp en maak met ons levendige straten met hoogwaardige architectuur.
 

Hoe ArchitectuurBank werkt

Architecten kunnen zich aanmelden en woningontwerpen opsturen. De collectie ontworpen geschakelde woningen wordt door ArchitectuurBank uitgewerkt in een 3D BIM, verkooptekening en een artist impression. Hiermee stelt een ontwikkelaar een unieke straat samen, met inspraak van toekomstige bewoners en de gemeente. Als jouw ontwerp wordt gekozen voor een ontwikkeling ontvang je royalty’s, keer op keer. Bekijk het filmpje met de uitleg.

ArchitectuurBank_Ontvang_Royalties

 

Doe mee en dien je ontwerp in

De stappen zijn als volgt:

 

Stap 1: Indienen

Lever je geschakelde woningontwerp op DO-niveau aan in DWG/DXF-formaat of een 3D model in IFC-formaat.

Stap 2: Controle

ArchitectuurBank controleert je ontwerp op bouwbaarheid en het bouwbesluit.

Stap 3: Verkopen

ArchitectuurBank stelt een contract op en maakt kosteloos een 3D BIM model, verkooptekeningen, een artist impression en neemt het ontwerp op in de database.

Stap 4: Verdienen

De ontwikkelaar neemt het ontwerp af. ArchitectuurBank bewaakt jouw auteursrecht en jij ontvangt royalty’s keer op keer.

 

Voorwaarden algemeen

Je staat ingeschreven in het architectenregister.
Je hebt het auteursrecht op het ontwerp dat je indient.
 

Voorwaarden ontwerp

Het ontwerp moet minimaal op een bouwkundig niveau zijn van een Definitief Ontwerp conform het bouwbesluit. Dit is exclusief constructie en installaties. Uiteraard heeft het ontwerp een ‘ruimtereservering’ voor constructie en installaties zoals CV-installatie, schachten, wanddiktes e.d. Architectuurbank controleert het ontwerp op bouwbesluit en bouwbaarheid en dekt hiermee het risico op ontwerpfouten af.

We streven naar grote diversiteit. De gangbare beukmaten van tussenwoningen zijn: 5,1 / 5,4 / 5,7 en 6,0 meter. We hebben ook woningen met een beukmaat van 4,8 meter, deze beuk-maat is wellicht minder courant maar wel speciaal.
In de volume, diepte en hoogte, van het ontwerp bent u vrij. We houden op dit moment wel een minimum aan van twee lagen met een maximum van vier. De courante diepte van een woning ligt tussen de acht en twaalf meter.
 

FAQ

1. Hoe kan ik de bestanden opsturen?
De DWG/DXF/IFC-bestanden met een maximale bestandsgrootte van 10MB kunnen per e-mail verstuurd worden naar info@ArchitectuurBank.nl. Bestanden die groter zijn kunnen verstuurd worden met Wetransfer.com.

2. Kunnen er meerdere ontwerpen worden aangeleverd?
Elke architect kan meerdere ontwerpen inleveren.

3. Is er een deadline, wanneer moet ik indienen?
Er is geen deadline, je kunt altijd indienen voor deelname aan nieuwe en mogelijk lopende projectontwikkelingen.

4. Hoe zit het met de auteursrechten op mijn ontwerp?
De auteursrechten blijven ten alle tijden bij de architect, dit wordt ook vastgelegd in het contract.

5. Heb ik daarna nog werkzaamheden?
Nee. Als het ontwerp in de database is opgenomen zal er wel bij aanpassingen (denk aan veranderende regelgeving die mogelijk invloed heeft op het ontwerp) contact worden opgenomen met de architect voor ontwerpinput.

6. Hoe en hoeveel verdien ik op mijn ontwerp?
Architecten ontvangen royalty’s op basis van het aantal en type woningontwerpen die afgenomen worden aan de hand van een staffel. Deze staffel wordt contractueel vastgelegd. De staffel wordt gehanteerd conform het principe van productontwikkeling en verkoop en begint bij een enkele woningontwerp van €1.800,- ex BTW per gekocht ontwerp tot meerdere aflopend. Bij tien verkochte ontwerpen van dezelfde woning ontvangt de architect €10.000,- ex BTW. In onze berekening zijn de ontwerpkosten dekkend na ca. 6 ontwerpen (gemiddelde inschatting). Voor een ontwerp die je al ‘op de plank’ heeft liggen is de terugverdientijd uiteraard al bij een enkele verkocht ontwerp.

7. Is er sprake van naamsvermelding?
Op de website worden alle betrokken architecten genoemd onder partners, bekijk hier de lijst. Op aanvraag van de ontwikkelende partij wordt de naam van de architect van een betreffend ontwerp gegeven.

8. Zijn de gemaakte (verkoop-)tekeningen en visualisaties ter beschikking voor eigen gebruik?
Eigen gebruik van de tekeningen en visualisaties is mogelijk tegen een betaling van een eenmalige vergoeding.
 

Vragen?

Neem contact op middels het contact/ aanvraagformulier,
of e-mail naar info@ArchitectuurBank.nl,
of bel het telefoonnummer 020 8208698


Contact
e-mail:
tel:
adres:
 
 
info@ArchitectuurBank.nl
020 8208 698
Hendrik Figeeweg 5L
2031 BJ Haarlem
Info
KVK:
 
*
 
ArchitectuurBank B.V.
57646899
Prijzen zijn inschatting bouwkosten afwerkingsniveau Basis+, exclusief ontwikkelkosten en grondkosten.
Sitemap
Home
Wat we voor u doen
BIM
Contact
Voorwaarden
Links
Facebook
Linkedin

Architectuurbank.nl © 2019. Alle inhoud van de site is auteursrechtelijk beschermd.