Bezienswaardigheden Achterhoek

architectuurbank.nl

Groenlo heeft als oude stad diverse bezienswaardigheden die de geschiedenis van de tachtigjarige oorlog doen herleven. De plaats die toen al 21 jaar in het bezit was van de Spaanse troepen, werd door Prins Frederik Hendrik veroverd in dertig dagen. Hoe snel hebt u uw vakantiehuis in de Achterhoek veroverd? 

Wijn proeven 

Wijndomein Besselinkschans is meer dan een wijngaard in het hart van de Gelderse Achterhoek. Het is dé locatie voor bijvoorbeeld een rondleiding, excursie, wijnproeverij of vergadering. Geniet van de Mediterrane sfeer bij dit Wijndomein. Uw fraaie landhuis in de Achterhoek ligt misschien wel tussen de wijngaarden! 

Kasteel Ruurlo 

Kasteel Ruurlo is een uit de middeleeuwen daterend kasteel, dat is opgetrokken in verschillende bouwstijlen. Het kasteel is een geheel door grachten omgeven bakstenen huis en het oostelijke deel is 18e eeuws en de vierkante smalle toren aan de zuidkant 17e eeuws. Uw vakantiehuis in de Achterhoek lijkt ook wel een kasteel! 

architectuurbank.nl

Watermolen Borculo 

Dit is een heel bijzondere plek en een prachtig stukje natuur in het centrum van Borculo. De beide molengebouwen zijn nu in gebruik als restaurant en u ziet hier nog de oude combinatie van een watermolen met schutsluis en stuw bij elkaar. 

Hollandse molen 

De in 1926 gebouwde molen is een oude korenmolen en hier wordt af en toe nog graan gemalen. U kunt de molen vinden aan de noordzijde van het dorp net buiten de bebouwde kom. Wanneer de molen draait of de blauwe wimpel wappert, bent u van harte welkom in de molen. 

Kerk Geesteren 

De Nederlandse Hervormde kerk in Geesteren is een ware publiekstrekker en van verre is het mooie zadeldak al te aanschouwen. Als u dichterbij komt, ziet u het kerkplein waar de dierenriem is verwerkt in het nostalgische straatwerk. Uw vakantiewoning in de Achterhoek ligt in de verte. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *