Bezienswaardigheden in Gelderland

architectuurbank.nl

In het Openluchtmuseum van Arnhem vindt u authentieke gebouwen, woningen, huizen, landhuizen, boerderijen en molens zoals die de afgelopen eeuwen door heel Nederland te vinden waren. Ook de verschillende ambachten uit de geschiedenis herleven er. 

Pablo Picasso 

Dit museum is vernoemd naar Helene Kröller-Müller en ligt in Apeldoorn. Haar favorieten waren Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan en in de collectie is dat goed terug te vinden. Uw fraaie vakantiehuis in Gelderland heeft misschien ook wel een Picasso in huis. 

Het Loo 

In het Loo is tegenwoordig een Nationaal Museum gehuisvest. Prinses Margriet is de laatste van de Koninklijke familie die het complex als woonhuis bewoonde. Vele delen en de tuinen van het paleis zijn nu opengesteld voor publiek. 

Kasteel Slangenburg 

Het 17e eeuwse kasteel Slangenburg ligt net even buiten Doetinchem. Dit bijzondere rijksmonument is goed onderhouden. Het kasteel, wat nog altijd in gebruik is, doet nu dienst als gasthuis van de Benedictijner Abdij St. Willebrord. Delen van het complex alsmede het landgoed zijn toegankelijk voor publiek. 

Kelders Arnhem 

In de oude kelders en bijbehorende gangenstelsels van Arnhem kunt u een blik werpen in de geschiedenis. De kelders zijn gerestaureerd zodat deze regelmatig in gebruik kunnen worden genomen voor educatieve doeleinden, exposities en bijeenkomsten. Het vertrekpunt is uw vakantiehuis in Gelderland. 

Chocolade bij vakantiehuis

Elk jaar rond september is de binnenstad van Zutphen helemaal ingericht op het chocoladefestival. Alles wat maar met chocolade heeft te maken is op verrassende en soms zeer eigen wijze terug te vinden in het centrum. U kunt zelf koken, er over praten of decoraties maken voor het etaleren van bonbons. 

architectuurbank.nl

Molens bij vakantiewoning 

Doetinchem is een stichting begonnen voor het behoud van molens zoals de Walmolen, de Benninkmolen en de Aurora. Regelmatig worden deze molens opengesteld voor publiek en worden in bedrijf gesteld voor het malen van meel. Uw fraaie vakantiewoning in Gelderland kan helaas niet worden opengesteld voor publiek, maar wel voor u! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *