Bezienswaardigheden in Thüringen

architectuurbank.nl

De hoogste top van het Thüringer Wald is de Große Beerberg van 982 meter en de Rennsteig is een oud pad dat de toppen in het centrale deel van het Thüringer Wald met elkaar verbindt. Vanaf deze indrukwekkende toppen heeft u misschien wel uitzicht op uw vakantiewoning in Thüringen! 

Geschiedenis Weimar 

In Weimar, de Europese Cultuurhoofdstad van 1999, met haar piepkleine straatjes en steegjes is de geschiedenis nog volop aanwezig en sinds generaties trekken het standbeeld van Goethe en Schiller veel bezoekers. In totaal vragen 27 musea uw aandacht en zijn zeker een bezoek waard. 

Oberweissbacher Bergbahn 

Een bijzonder hoogtepunt is Oberweissbacher Bergbahn. Van het dal- naar het bergstation van de Oberweissbacher Bergbahn overwint het spoor een hoogteverschil van maar liefst 323 meter. Uw vakantiehuis in Thüringen ligt in de verte! 

Paus Gregorius II 

In het Frankische Rijk was Erfurt een belangrijk machtscentrum. Paus Gregorius II riep de Thüringers op om hier een Huis te bouwen voor Bonifatius. De Severikerk op de Domplatz en de Krämerbrücke, de langste nog volledig intacte bebouwde brug van Europa, mag u ook niet vergeten te bezoeken. 

Bratwurstmuseum 

De braadworst werd voor het eerst in 1404 gemaakt en nog steeds worden grotendeels dezelfde bestanddelen gebruikt. Ooit gehoord van het Bratwurstmuseum? Dat de Thüringer rostbratwurst nog steeds belangrijk is, blijkt ook uit het feit dat het sinds enkele jaren een EU-wettelijk beschermd product is. 

architectuurbank.nl

Hoge berg de Kyffhauser 

Op de 300 meter hoge berg de Kyffhauser staat het Kyffhauserdenkmal. De omgeving van de berg is vlak waardoor de berg mooi boven het landschap uitsteekt. In de verte, achter de velden vol wilde knoflook, ligt uw vakantiehuis in Thüringen. 

Japans theehuis 

In Bad Langensalza ligt het Kurpark, de grootste rozentuin van Thüringen en de Japanse tuin met een authentiek rustgevend Japans theehuis. Onze leuke vakantiehuizen in Thüringen zijn ook rustgevend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *