Bezienswaardigheden aan de Costa Smeralda

architectuurbank.nl

Cala Gonone 

Bezienswaardigheden aan de Costa Smeralda en de rest van Sardinië zijn indrukwekkend. In het oosten van het eiland ligt het havenstadje Cala Gonone. Hoewel het levendige badplaatsje zelf een eigen strand heeft, staat het vooral bekend als opstapplaats voor een bezoek per boot aan de spectaculaire grotten, afgelegen baaien en anders onbereikbare zandstranden even verder naar het zuiden. 

Gennargentu 

Op uw wandelingen door het Parco Nazionale del Gennargentu kunt u adelaars, moeflons, gieren en zelfs wilde katten zien. De authentieke sfeer van het eiland is hier voelbaar. Hier vindt u nog volkomen geïsoleerde bergdorpen. 

Alghero 

Dit is een mooi 12e eeuws stadje met smalle kronkelige steegjes en romantische pleintjes, omsloten door oude vestingmuren en vele uitkijktorens die stammen uit de tijd van de Catalaanse overheersing. Vergeet vooral niet de nabijgelegen, spectaculaire Grotta Nettuno te bezoeken. 

architectuurbank.nl

Nuoro 

Deze plaats vormde de inspiratiebron voor vele schrijvers en beeldhouwers. Nuoro ligt tegen de achtergrond van de Monte Ortobene in het Sopramonte gebied. Het stadje heeft een authentieke sfeer. Het is de geboorteplaats van de schrijfster Grazia Deledda. 

Sassari 

In de middeleeuwen ontwikkelde het zich snel tot een belangrijke stad. Rondom de kathedraal liggen nog de resten van de middeleeuwse kern. Bijna alle kerken ondergingen barokke veranderingen. Pas in 1836 breidde de stad zich uit buiten de haar nauw omsluitende muren. Bezienswaardigheden aan de Costa Smeralda en de rest van Sardinië zijn soms middeleeuws. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *