Cultuur en historie van de Bloemenrivièra

architectuurbank.nl

De veelomvattende cultuur en historie van de Bloemenrivièra laat zich niet in twee woorden omschrijven. In de tijd van de Republiek van Genua werd dit gebied een beetje vergeten, en dat is de redding van haar natuurlijke schoonheid geweest. Goed voor ons. 

Genua 

De geschiedenis van deze regio is vanaf haar oorsprong nauw verweven met die van de hoofdstad Genua en de bedrijvigheid in de haven. Door de overwinning in 1284 op Pisa bevestigde Genua zijn suprematie in de Middellandse Zee. 

Andrea Doria 

In de 14e eeuw beleefde de republiek Genua haar hoogtepunt en de bevolkingsdichtheid schijnt in die tijd de grootste van Europa te zijn geweest. Corsica, Sardinië en talrijke handelsposten hoorden bij Genua. In de 16e eeuw sloot admiraal Andrea Doria zich aan bij Karel V en Genua was klaar voor de handel met Europa en Amerika. Een ambitieus volkje. 

Napoleon 

Maar weldra begon de neergang. In 1805 werd de Ligurische Republiek, een schepping van Napoleon Bonaparte, geannexeerd door het Napoleontische Rijk en in 1815 bij Sardinië gevoegd, voordat ze deel zou uitmaken van het jonge koninkrijk Italië. In de cultuur en historie van de Bloemenrivièra speelt zelfs Napoleon een belangrijke rol.

architectuurbank.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *