Eten en drinken in Italië

architectuurbank.nl

Wereldberoemd 

Eten en drinken in Italië is een internationale liefhebberij. Er is geen land ter wereld dat geen Pizzeria heeft. De keuken biedt de liefhebber een veelvoud aan culinaire hoogstandjes als Lasagna-Salmone, Tortellini- Gratinati of Spaghetti alla carbonara. Allemaal even smakelijk en met liefde voor de streek bereid. 

Spaghetti alla carbonara 

Spek en rauwe eieren vormen de basis voor Spaghetti alla carbonara. In sommige recepten wordt room toegevoegd. In het originele recept wordt de romigheid bereikt door het gebruik van rauwe eieren. Ook spaghetti all’amatriciana met knoflook, tomaat, spekjes en rode peper dankt zijn naam aan de stad Amatrice in het heuvelland van de Noordoostelijke provincie Rieti. 

architectuurbank.nl

Olijven 

De olijfolie, die in overvloed gebruikt wordt, is afkomstig van olijfbomen met rechte stammen en omvangrijke kruinen. Eronder liggen grote gele en oranje netten die de olijven op moeten vangen. Hiervan wordt direct ambachtelijk een smakelijke en pittige olie geperst. 

Truffels 

Italië is beroemd om haar truffels. De streek, Le Langhe, is beroemd om haar grote variëteit aan heerlijke truffels met als topper Il Tartufo Bianco. De witte truffel, wordt dun gesneden op vers gemalen kalfsvlees met een beetje olijfolie, zout en peper. Een paar uur laten rusten en alvast een fles goede rode wijn openmaken en u voelt en proeft Italië. 

Ossobucco 

Dit is een gerecht dat bereid wordt met kalfsschenkel, witte wijn, tomaten, wortel, bleekselderij en rauwe ham. Traditioneel wordt hierbij de Risotto alla Milanese, met saffraan, geserveerd. Ossobucco wordt veel gegeten in Italië. Met passie natuurlijk. Eten en drinken in Italië is altijd gepassioneerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *